Jennahs, het ontstaan..

Het grote dilemma waarvoor ik kwam te staan tijdens het begin van de wereldwijde pandemie en hoe ik de sprong in het diepe heb gewaagd.

Ruim anderhalf jaar geleden kreeg de wereld te maken met een pandemie. Tijdens deze periode werkte ik op de afdeling HR van een commercieel bedrijf. Iedereen kreeg te maken met veel onzekerheden, ook ik. Na jarenlang fulltime gewerkt te hebben, kwam ik net als mijn 2 jonge kinderen (na het sluiten van de basisscholen en kinderopvangen) thuis te zitten. Ik merkte al snel dat het ‘vanuit huis’ werken niet alleen voordelen maar ook veel nadelen had. Als fulltime werkende moeder die zich thuis voelde in het oplossen van de moeilijkste situatie, was ik als een spin in het web tussen medewerker en bedrijf en behartigde ik altijd vol passie beide belangen.

Echter merkte ik al snel dat het steeds lastiger werd om naast medewerkers en het bedrijf nu ook elke minuut van de dag te dealen met het gedrag en de emoties van mijn beide kinderen. Ik merkte dat niet alleen ik het steeds zwaarder kreeg, maar ook zij. Ze verloren langzaam aan het intermenselijke contact met klasgenootjes, leerkrachten, oma’s en opa’s en vriendjes en vriendinnetjes.

Daar zaten we dan, elke dag opgesloten met zijn drietjes, zoekend naar de juiste dag invulling. Het was op dat moment dat ik mij realiseerde dat mijn prioriteit moest liggen bij mijn kinderen en dat ik in de voorgaande jaren veel van de belangrijke momenten in de groei van mijn kroost had gemist door mijn drang naar een succesvolle carrière. Ik stond voor 1 van de belangrijkste keuzes in mijn leven; ga ik door met mijn werkzaamheden op HR in een fulltime dienstverband of kies ik ervoor om genoegen te nemen met een carrière als thuisblijf moeder? Beide opties hadden voor mijn gevoel mooie en minder mooie kanten.

Na een aantal dagen overwegen kwam ik tot een besluit dat het niet altijd zwart-wit hoeft te zijn en dat ik het moederschap ook zou kunnen combineren met een carrière, zonder daarbij teveel te moeten missen van de kindertijd en jeugd van mijn kleintjes. Ik besloot mijn droom na te jagen.

Sinds mijn jonge jaren heb ik altijd al passie voor mode & fashion gehad en toen ik begin 2016 in verwachting was van mijn tweede kindje, ditmaal een meisje, veranderde ik in een soort modemonster. Ik kon het niet laten om tijdens de zwangerschap al eindeloos kinderkleding winkels en boetiekjes af te struinen naar de perfecte outfit voor mijn kleine meid. Na 2 jaar een boys mom te zijn geweest, kwam er nu een klein prinsesje aan welke ik volledig kon stijlen in de leukste jurkjes, rokjes en shirtjes met bijpassende haarbandjes en andere tierelantijntjes. Na 37 weken was het dan zover, Jennah werd geboren. Alle haarbandjes, jurkjes en strikjes konden uit de kasten getrokken worden.

Echter merkte ik al snel dat mijn baby helemaal geen zin had in al die frutsels aan haar hoofd en dat het veel praktischer was om af en toe een simpel box pakje aan te trekken, haha. Echter merkte ik dat ik het als werkende moeder steeds belangrijker vond hoe ik mijzelf naar het werk aankleedde. Zo ontstond het idee om mij te richtten op moderne, zakelijke dameskleding voor de jonge vrouw.

Ik kwam dus aan het begin van de pandemie tot de conclusie dat mijn passie voor human resource management aan de kant geschoven zou worden voor een onderneming in de modebranche. Na het schrijven van mijn business plan en het afronden van mijn marktonderzoek was het dan eindelijk zover. De onderneming waar ik van gedroomd had, werd vormgegeven en kwam tot leven.

De boodschap die ik voor een ieder heb die twijfelt over het najagen van haar droom is; DOEN! Laat het moederschap absoluut geen obstakel zijn in het behalen van jouw doelen of het najagen van jouw dromen.

Combineren is mogelijk!