In deze blog stel ik jullie voor aan ons model Sharon. Ik vertel jullie in het kort over wie Sharon is zij deelt haar ervaring als model voor Jennahs. Verder kunnen jullie genieten van een aantal tips & tricks voor als je zelf interesse hebt om het gezicht van een webshop te worden. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de voor en nadelen?

Ik ben Sharon, woonachtig in Gelderland. Nadat ik een oproepje zag op de Facebookpagina van Jennahs werd ik enthousiast. Na een korte introductie werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik besloot om open-minded het gesprek in te gaan.

Tijdens het kennismakingsgesprek merkte ik dat er een klik was en dat de visie van het bedrijf erg aansloot bij mij als persoon. Dat is dan ook mijn eerste tip;

  • Als je model wilt worden van een bepaald merk of bedrijf, zorg dan dat je je verbonden voelt met dat product of bedrijf.

Die verbondenheid of interesse in dat bepaalde product zorgt ervoor dat je plezier hebt in wat je doet en daardoor kun jij enthousiasme uitstralen waardoor je waardevol bent voor een bedrijf. In dat eerste kennismakingsgesprek werd meteen de verwachting naar mij toe duidelijk. Ik maakte voor mijzelf een afweging of ik aan die verwachtingen kon voldoen, dat is tip nummer 2;

  • Doe geen beloftes die je niet waar kunt maken. Wees eerlijk over jezelf en over jouw kunnen en kennen.

Niets is vervelender als je in botsing komt met elkaar omdat er dingen zijn die je beloofd hebt en niet na kunt komen. Eerlijkheid duurt het langst, en wie weet als er dingen zijn die je nog niet kunt dat degene met wie je samenwerkt, jou kan helpen om bepaalde dingen aan te leren. Tijdens het gesprek voelde ik mij op mijn gemak, dit zorgde ervoor dat ik open kon vertellen over mijzelf en welke toekomstdoelen ik nog heb. We kwamen er hierdoor gaande weg in het gesprek achter dat we heel veel raakvlakken hadden met elkaar. Dat is dan ook tip nummer 3;

  • Als je geen klik voelt zal er ook nooit een fijne samenwerking tot stand komen. Ga er dan ook geen aan, en wees hier eerlijk over naar elkaar.

Tijdens het schieten van de foto’s moet je wisselen van kledingstukken. Je kunt je dus op sommige momenten best kwetsbaar voelen. Je zult je nooit op zulke momenten op je gemak voelen als er geen klik is. Het is een proces waar je samen aan werkt. Dit brengt mij bij mijn volgende tip. Tip nummer 4;

  • Geef je grenzen aan en doe geen dingen waar jij je niet comfortabel bij voelt.

Als jij bijvoorbeeld niet in lingerie op de foto wilt, zorg dan dat je dit duidelijk aangegeven hebt en ga je eigen grenzen ook niet over. Zorg dat je alles bespreekbaar hebt gemaakt. Verder wil ik jullie meegeven om vooral plezier te hebben in dat wat je doet en samen te genieten van de resultaten van het harde werk dat jullie samen neergezet hebben.

Liefs,

Sharon